Rindebjerg ligge midt i det skønne Geopark Odsherred med det bølgende og bakkede landskab og ikke mindst den 160 km afvekslende kystlinje. Her er rigelig og smuk natur, og herredet bliver i høj grad brugt som rekreativt område af sommerhusejere og turister.

Landskab, jordbund og klima er af afgørende betydning for plante- og dyrelivet, og samtidig forudsætningen for, hvor og hvordan mennesket har kunnet leve, virke og skabe. Derfor er det spændende at vide mere om vores landskaber, og derfor er landskaberne altid omdrejningspunktet i Geopark Odsherred.

Kvaliteten af jordbunden og den friske luft fra havet gør råvarer fra Geopark Odsherred særligt velsmagende. Det gælder både kødkvæg og øko-grise, der har gået ude, de fremavlede grøntsager og de vilde urter og svampe, du kan finde i skovbunde og langs strande på den rigtige tid af året.

Det kan anbefales at besøge Solvognens Fundsted. Bronzealderikonet Solvognen regnes blandt et af de mest betydningsfulde bronzealderfund i Europa og er fundet i Trundholm Mose i 1902. Den smukke bronzefigur, der består af en sekshjulet vogn med hest og guldbelagt solskive er samtidig det mest unikke udtryk for Geopark Odsherreds rige kulturhistorie.

 

 

 

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.