Da jeg var gift med min første mand, havde vi høns – små, smukke dværg Perlehøns, der lagde små, smukke æg, til os voksne og især til børnene.

Høns har for mig altid betydet bæredygtighed. De leverer æg og kød samt har en god appetit for køkkenaffald – desuden er de gode krybfanger.

Foråret 2014 besluttede jeg at det var på tide, at jeg skulle have høns igen. Jeg talte med min nabo, som har høns til husbehov – for gode råd omkring det praktiske. Derefter kontaktede jeg Henrik Hønsemand, som bor på en gård lige udenfor Asnæs. Jo da, han havde høns – endda mange, men de var lige udruget, så der var lange udsigter til min æggemad…..

Mens vi stod og talte, fik jeg øje på en høne som lå på rede henne i hjørnet. Den lå på en 6-8 æg, fortalte Henrik og den kunne jeg købe, hvis jeg var interesseret. Straks så jeg for mig – hønemor med sine kyllinger gå rundt hjemme hos mig…. Selvfølgelig måtte jeg have hende og kyllingerne. Vi aftalte at jeg skulle komme og hente dem, så snart de var udruget.

En 14 dags tid efter hentede jeg hønemor og 6 kyllinger og de blev installeret i det nylavet hønserum, som mine børn og svigerbørn, havde hjulpet mig med at lave – i den ene hesteboks. Desværre overlevede kun 4 kyllinger den første nat 🙁

Gudskelov var hønemor produktiv, så jeg fik hurtigt mine æggemadder!…..

Tags:

Comments are closed